השראה ושבוע האופנה – ראיון עם טלי דביר

השראה ושבוע האופנה. וואו, איזה שילוב.

טלי דביר היא אשת פרסום ויזמית שעומדת מאחורי מיזם מדליק שנקרא יום ההשראה. היא מנכל"ית של חברת פרסום "וואן" אותה הקימה בגיל 23, בזמן שעבדה במלצרות כעבודה צדדית (!). הסיפור שלה הדהים אותי גם בשל האומץ וההתמדה שלה, וגם כי השראה עבורה היא אוויר לנשימה והיא לא מחכה למוזה שתגיע. אני אוהבת את הפרקטיות הזאת. גם סטיילינג תרפי זה לא לחכות לאירוע מיוחד וחגיגי אלא להתלבש עכשיו, בצורה יצירתית ומלאת השראה.

בשנה המוזרה הזו, 2020, טלי קיבלה את המשימה לערוך את מגזין שבוע האופנה, ובשיחה איתה היא נותנת הצצה לאחורי הקלעים. בשיחה שלנו אי אפשר לפספס כמה היא מדגישה את האג'נדה של גיוון והכללה שמפיק שבוע האופנה הישראלי, מוטי רייף, חרת על הדגל שלו. ונראה כי האג'נדה הזו היא מעל ומעבר לשבוע האופנה אלא גל של תודעה עיקשת של כולנו, יחד עם המי טו, יחד עם הזעקה נגד אלימות, נראה כי אנחנו הנשים שבענו לגמרי מהצמצום וההדרה שהפך להיות חלק מהטבע של חיינו.

טלי מביאה גישה מאוד פרקטית וברורה ואומרת שהשראה אינה דבר חמקמק אלא עשייה, יצירה, והיכולת לגעת באנשים אחרים דרך היצירה. יום ההשראה שלה מאגד יוצרים ממספר תחומים, ותיקים וחדשים כאחד, וחשוב לה לקדם את כולם באותה מידה. אותה גישה עומדת גם מאחורי החשיבה על שבוע האופנה, ומגזין מרהיב בן מאתיים עמודים שהושקעה בו מחשבה רבה. במגזין יש גם כתבה על הפסיכולוגיה של האופנה בה אני סיפרתי את הסיפור של סטיילינג תרפי. טלי מדברת על רגישות, בחירה מדויקת ואופנה לכולן, וגם באופן אישי חשוב לה לצרוך בגדים שהוצגו על דוגמניות שנראות כמוה. טלי אומרת, יגיע יום שבו צרכניות יגידו, אין מידות – לא נקנה, אין גיוון – לא נקנה.

החלק המעניין ביותר בראיון הוא הסיפור של טלי עצמה, שגדלה בקריות למשפחה ברוכת ילדים ופרצה דרך באופן עצמאי ומעורר השראה. טלי מפלסת את דרכה ולא מתנצלת גם באופן הלבוש שלה, שלא תמיד תואם את הציפיות ממנה. טלי לא חששה משמלות גם בימים שזה היה פחות מקובל, ולא חוששת מצבעים עזים גם אם זה גורר תגובות. היא אומרת כי גם אם לא מצופה מאישה בתפקיד שלה ובמידה שלה לבחור שמלה כתומה, היא לא תהסס לעשות זאת. המקום היחיד בו חשוב לה לגלות רגישות לסביבה הוא מקרים של כללי צניעות וכבוד לאמונה הדתית של הלקוחות שעימם היא נפגשת. אפשר ללמוד מהתעוזה של טלי כאישה בעולם מקצועי שנתפס כגברי, שעשתה את הדרך שלה במו ידיה, וכל היוזמות שלה מאופיינות בצבעוניות ועיצוב מרהיב ומלא דמיון.

הראיון עם טלי דביר מדגיש את החיבור של סטיילינג תרפי לעולם האופנה והתקשורת, כי חשיבה יצירתית באה לידי ביטוי בכל אחד מהתחומים. בגדים הם דרך לתדלק את היצירתיות של עצמנו ולתקשר אותה החוצה. זה בדיוק החלק הטיפולי בסטיילינג טיפולי. יש אפקט טיפולי לעצם גילוי היצירתיות שלנו ובטח ובטח ליכולת להוציא אותה החוצה.

בואו לצפות בראיון הכיפי עם טלי דביר ולחלום על שבוע אופנה בפריז, הרחק הרחק מימי הקורונה. לינק לשיחה כאן.

הירשמו לערוץ שלי לתכנים של סטיילינג תרפי והרבה השראה!